Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

Over Hofstee


Hofstee Schoenen Laren

Sinds 1885 is de firma Hofstee gevestigd in Laren. Gerardus Hofstee, die het Twentse Delden verruilde voor Laren vestigde in deze plaats op 18 mei 1885 een zelfstandige schoenmakerij. In 1907 onderging het pand zijn eerste verbouwing. De verkoopafdeling van de schoenmakerij werd omgetoverd tot een heuse schoenwinkel op de hoek van de Nieuweweg en Klaaskampen.

De door Gerardus Hofstee ingeslagen weg bleek de juiste te zijn, want vanaf 1927 kon de tweede generatie Hofstee de zaak voortzetten. Zoon Jan, die getrouwd was met Marie Hilhorst, ging een uiterst roerige tijd tegemoet. Het gezin had 13 kinderen en ondanks het uitbreken van de tweede wereldoorlog wisten zij het bedrijf gaande te houden.

In 1957 werd de derde generatie Hofstee eigenaar van de zaak. Jan Hofstee jr. getrouwd met Greet van Dijk, breidden op een voortvarende manier het bedrijf uit. Diverse verbouwingen leidden ertoe dat het assortiment steeds groter werd. Mede hierdoor, door hun vakmanschap plus het klantvriendelijk denken, werd Hofstee Schoenen een begrip in de regio.

In 1991 werd de zaak overgenomen door Jan Peter en Helma Hofstee, inmiddels al de vierde generatie. Ook zij hebben diverse verbouwingen uit laten voeren om de winkel aan te passen aan de tijd van nu. In 2005 is er een rigoureuze verbouwing geweest. Het winkeloppervlak is meer dan verdubbeld en de inventaris is gemoderniseerd. Hofstee blijft met de tijd mee gaan. Enige tijd geleden heeft een kleine verbouwing de arbeidsdruk op de kinderafdeling aanzienlijk verbeterd. Het resultaat: een overzichtelijke presentatie “op maat” van ca. 60 merken kinderschoenen èn zeer tevreden klanten en medewerksters.

Het jaar 2010 stond bij Hofstee in het teken van het 125 jarige bestaan. In dit Jubileumjaar mocht Hofstee Schoenen als enige Larense winkel het predikaat: “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” ontvangen. Nu, na 130 jaar is Hofstee Schoenen nog steeds zeer vereerd met deze Koninklijke onderscheiding.